Nejkrásnější ostravské Nordic Walking trasy


Ostrava má spoustu příležitostí ke krásným Nordic Walking výšlapům

před 5 lety

Už dva roky chodíme se Zelenou tělocvičnou v Ostravě a okolí. Za tu dobu jsme prošli řadu ostravských tras a potvrdili si, že Ostrava je krásná, zelená a nabízí spoustu příležitostí k Nordic Walking výšlapům. Trasy jsou dobře navázány na veřejnou dopravu, dobře zaparkujete auto, alespoň část vede po měkkém povrchu. Můžete si je zkrátit, či prodloužit, nebo nakouskovat, nebo si je dát obráceně podle libosti.

Tyto tři ostravské lokality můžete Nordic Walking brázdit křížem krážem.

A tady máte další krásné ostravské Nordic Walking trasy.

 

Z centra Ostravy na Landek - 15 km

Trasu si můžete udělat lehčí a kratší -10 km, když nepůjdete přes haldu Ema a rozhlednu Landek. 

Po cestě: začínáme na tramvajové zastávce Výstaviště, v centru Ostravy, vracíme se z Landek parku MHD, asfalt i měkké povrchy, divadlo Antonína Dvořáka, Miniuni, Slezskoostravský hrad, halda Ema, Ostravská radnice, Komenského sady, krásné nábřeží Ostravice, soutok Odry a Ostravice, rozhledna Landek, uhelná sloj,  Landek park s hospůdkami a hřišti.  

 

Z Dolní Polanky do Jistebníku - 9 km

Trasu  můžete prodloužit -14 km až do Galerijní ulice v Jistebníku, stojí za to vidět.

Po cestě:  začínáme v Dolní Polance u odpočívky Na Honculi, vracíme se z Jistebníku vlakem, měkké povrchy, asfalt,  rybníky, lužní lesy a louky CHKO Poodří, vyhnete se cyklisticky frekventované červené značce, u trati Jistebníku hned několik cílových hospůdek.

 

Dolní Polanka – přírodní rezervace Rezavka a zpátky podél Odry - 12 km

Trasu si můžete zkrátit tak, že se vrátíte z Rezavky do výchozího bodu.

Po cestě:  začínáme a končíme v Dolní Polance u odpočívky Na Honculi, měkké povrchy i asfalt, kouzelné přírodní rezervace Polanský les a Rezavka, ptačí pozorovatelna,  graffiti pod dálničním mostem, lužní louky a lesy, na cestě nejsou hospůdky, ale v cíli je turistický přístřešek a ohniště, krásné místo na piknik v přírodě u řeky Odry.

 

Vřesina – lázně Klimkovice – Mexiko - 12 km

Trasu si můžete zkrátit na 9 km, když se nebudete courat Klimkovickým lesoparkem a vyhnete se Mexiku, ale to by byla škoda.

Po cestě: začínáme a končíme ve Vřesině , u fotbalového hřiště, v blíkosti tramvajové zastávky Nová Plzeň, převážně měkké povrchy, krásné lesy nad Vřesinou,  výhledy na Ostravu, hravý Lesní park Klimkovice, sanatoria Klimkovice s kavárnami, ikonická hospoda U Buroňa - Mexiko.

 

Lázně Klimkovice - údolí Polančice - 8 km

Po cestě:  začínáme a končíme v Lázních Klimkovice, měkké povrchy i asfalt, hravý Lesní park Klimkovice, Kouzelná studánka,  údolí říčky Polančice, pastviny,  sanatoria Klimkovice s upraveným loukami, krásnými výhledy na Ostravu a kavárnami.

 

Od Boříka podél Odry tam a zpátky - 8,5 km

Po cestě: začínáme a končíme u restaurace U Boříka, příroda a řeka uprostřed města, měkké travnaté povrchy mimo cyklostezku, soutok Odry a Opavy, Lhotecký jez, rybářská zašívárna Laguna, fascinující výhledy na ostravský industriál.

 

Kolem Hlučínského jezera k ptačí pozorovatelně na Kozmických loukách - 10 km

Po cestě: začínáme a končíme na parkovišti u Hlučínského jezera. Voda všude, lom Trnůvka s vodopádem nebo ledopádem, jez Jilešovice, ptačí pozorovatelna na Kozmických loukách, rybáři, rekreační areál Hlučínského jezera. POZOR, v letních měsících je vstup do rekreačního areálu zpoplatněn.

 

Jezerní krajinou u Dolního Benešova - 12 km

Po cestě: začínáme a končíme u železniční stanice v Dolním Benešově. Jako ve Finsku, parkové úpravy nábřeží rybníku Nezmar, malé Benátky, objev krásného málo známého jezera za Nezmarem, rybáři, koupání, řopíky, kaplička, krásná odpočívka, trochu zapomenutého industriálu po těžbě písku, úpravný Dolní Benešov.

 

Podél Odry do Starého Bohumína – 8 km 

Po cestě: začínáme na parkovišti u Vrbického jezera, končíme na náměstí ve Starém Bohumíně.  Vrbické jezero s koupáním, řeka Odra ve všech podobách, Antošovická lávka, půvabný Starý Bohumín s krásným nábřežím, výhledem do Polska, klášterem a krásným hotelem Pod zeleným dubem.